Artess bringer deg oppdateringer på kunst og kultur, og nå har jeg spennende ting å fortelle: vi har flere kreative spillutviklere her til lands som f.eks. Ravn Studio som lager Kaptein Sabeltann spill for barn, og Funcom som står bak Drømmefall, Age of Conan og Secret World m.fl. Nå kommer det en ny aktør som består av de oppfinnsomme sjelene bak Hidden konseptet, og de har laget et spill som tar for seg en drømmende tilværelse i nord-norge. 

I en liten landsby i den nordligste delen av Norge, finnes det en mann ved navn Leif. Leif (50) er deprimert, ensom og kjedelig, og han er fullt klar over det. Det er vanskelig å endre det at du er deprimert, ensom og kjedelig. 

En vakker midsommernatt våkner Leif, og husker det han har drømt for første gang på mange år. Og han lurer på – kanskje for første gang – om drømmene hans er knyttet til hans virkelige liv.  

lucid the game

Slik begynner Lucid the game. Leif lærer raskt at han kan påvirke sine drømmer, og finner dermed noe å leve for. Spillet har en enkel stil som er stemningsfull og fylt til randen av spennende detaljer.

Tematikken er viktig og dessverre fortsatt en smule tabubelagt i Norge. To av tre som begår selvmord er menn, og flere av dem er middelaldrende. Årsakene kan være mange, men ofte er det fordi menn har vanskeligere for å sette ord på vonde følelser og de oppsøker ikke hjelp når de trenger det. Personlig mener jeg vi må bli flinkere til å strekke ut en hånd til de vi tror kan ha det vanskelig, og begynne å snakke om at det er greit å ikke være superhelt til enhver tid. Det er tross alt demaskulerende og føle at man ikke klarer å leve opp til idéen om at menn skal være store og sterke.

Norsk Filminstitutt har sponset spillutviklerne med 1,4 millioner kroner i oppstartsmidler, og har de troen på utviklerne, har jeg det også. Skulle du være interessert i å følge utviklingen, kan du gjøre det her. Vi venter i spenning på neste steg! 

Lucid teaser

Leave a Comment

Ta kontakt

Jeg er ikke her akkurat nå, men send en melding så får du svar asap.

Not readable? Change text. captcha txt
error: Copyright Artess 2020
A grey and blue moody image of Sunndalsfjella at Dovre in Norway